rss

 • kema (2)
 • Geen categorieën
 • Overig (74)
 • Geen categorieën
 • test (0)
 • Geen categorieën
 • wawa (1)
 • Geen categorieën

€ deelnemers als de bezoekers is dit evenement gratis

5e Oldtimerdag Appelscha op zaterdag 17 september 2011( 1ste lustrum ) “De mooiste dag van het jaar” meer dan 2000 voertuigen !!

 • Stad: appelscha
 • Provincie: Friesland
 • Land: Nederland
 • Geplaatst: 19 juli 2011 21:08
 • Verloopt: 5585 dagen, 3 uren
image

5e Oldtimerdag Appelscha op zaterdag 17 september 2011( 1ste lustrum )
“De mooiste dag van het jaar”

“Leg je hand op een hete kachel en een minuut lijkt wel een uur. Wees samen met die speciale vrouw en een uur lijkt wel een minuut. Dat is relativiteit”: zo vertelde de van oorsprong Duitse wetenschapper en bedenker van de relativiteitstheorie Einstein ooit. Waarmee hij maar wil zeggen dat de tijd vliegt als je gein hebt. Dat de tijd vliegt is wel duidelijk, want het is weer tijd voor Oldtimerdag Appelscha  Een vleugje van deze vervlogen tijd kunt u op zaterdag 17 september 2011 proeven in Appelscha, want dan wordt daar alweer voor de vijfde keer de Oldtimerdag georganiseerd van 09.00-18.00 uur

Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen,caravans, campers, fietsen,  brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1984, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van foto’s, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.

De organisatie van deze Stichting Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over: De mooiste dag van het jaar. Er worden ruim 2.000 voertuigen en 20.000 bezoekers uit geheel Nederland, Duitsland en België verwacht. In 2010 waren er 1.800 voertuigen en 18.000 bezoekers.
De inschrijving is echter nog niet gesloten. Voor de organisatie is dat geen probleem, omdat het terrein groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Dit jaar is het terrein weer verder uitgebreid. Ook dan zal het weer het grootste gratis toegankelijke Oldtimerevenement van Nederland worden. Bij de ingang zullen een aantal dames in aangepaste kleding u verwelkomen. Zij zullen u een tas overhandigen met diverse informatie, zoals algemene info en reglementen over het evenement. Vanaf dit punt dient u de aanwijzingen van de vrijwilligers te volgen over het plaatsen van uw voertuig op de daarvoor bestemde plaats cq locatie.

Verscheidene namen van voertuigen zullen verschijnen, van Lamborghini tot Ford, van Scania tot Puch, van Kreidler tot Batavus. Ook aanwezig zijn o.a. Kreidler club Nederland, Simca club Nederland, Citroënclub Friesland, Renault club, Lamborginiclub, Mercedes-Benz club Nederland, BMW club, Citroën HY club etc.. Tevens is er een toerrit eventueel onder begeleiding van 20-60 km voor alle rijdende voertuigen. Al dan niet onder begeleiding door de mooiste stukjes van de Ooststellingwerf. Het wordt een dag vol met activiteiten.  Er is ook een markt waar een honderdtal kramen staan opgesteld met o.a. materiaal over de historie van diverse voertuigen, kleding, smeermiddelen en miniaturen en we hebben voor het eerst een grootschalige onderdelenmarkt. Er is teven een oude ambachten markt met o.a. kloppenmaker, glas in lood, houtdraaier, koperslager, spinnen etc. Ook zal er de gehele dag gezellige muziek ten gehore worden gebracht d.m.v. de vele draaiorgels. Zelfs aan de kleintjes is gedacht. Voor hun staat er o.a. een  kinderdraaimolen, spingkussen en een stoomtreintje. Als extra attractie zullen er na 18.00 uur nog een groot aantal hete luchtballonnen opstijgen. Ook dit is te aanschouwen vanaf het terrein. Een leuke niet allerdaagse attractie. Wil men nog mee, dan is er zeker nog plaats.

Voor de verzorging van de inwendige mens staan over het gehele terrein diverse kramen met eten en drinken,van patat tot broodjes en van koffie tot bier. Ook is de ANWB op het terrein aanwezig om, indien mogelijk, eventuele motorische problemen met de voertuig op te lossen.

Voor zowel de deelnemers als de bezoekers is dit evenement gratis. Wat betekend dat iedereen gewoon zonder te betalen naar binnen kan en als het moois kan bewonderen. Dit geldt tevens voor een groot aantal van de aanwezige attracties. Als we er vanuit gaan dat Einstein gelijk had, dan moet het toch wel weer een heel mooie klassiekerevenement  worden.

oldtimerdag appelscha <info@bomba.nl>
Telefoonnummer: 0516-432626
Onderwerp: oldtimerdag appelscha

Bericht:
STICHTING OLDTIMERDAG APPELSCHA
Postbus 77, 8426 ZN   APPELSCHA

Namens Stichting Oldtimerdag Appelscha

Klik op foto voor groot formaat

5e Oldtimerdag Appelscha zaterdag 17 september

deelnemers als de bezoekers is dit evenement gratis

4864 Totaal aantal keer bekeken, 4 Vandaag bekeken

  

Reageer

Product Locatie

Vul alle velden die verplicht zijn in.

Informatie over de adverteerder